info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fick rampen över sig på NCC:s tippanläggning – "En omedelbar död"

En man i 30-årsåldern avled när han fick en tung ramp över sig vid ett avlastningsarbete. Olyckan inträffade på Vedyxatippen, som ägs av NCC, utanför Uppsala.

En man avled när han fick en tung tramp över sig när han skulle lasta av sin grävmaskin på NCC:s tippanläggning utanför Uppsala i förra veckan. Bilden har inget samband med olycksplatsen. Foto: Mostphotos

Det var i samband med ett avlastningsarbete som olyckan inträffade i torsdags i förra veckan på Vedyxatippen utanför Uppsala. Mannen, som var i 30-årsåldern, skulle lasta av en grävmaskin från lastbilen då någonting gick fel och mannen fick lastbilssläpets ramp över sig.

– Allt tyder på att det var en omedelbar död. Han fick rampen över sig, på överkroppen, säger kriminalkommissarie Michael Gustafson vid polisen miljö- och arbetsmiljögrupp region Mitt, till Byggnadsarbetaren.

Rampen ska enligt uppgifter från Uppsala Nya Tidning ha vägt uppemot 350 kilo.

På olycksplatsen fanns ytterligare medarbetare som försökte att göra hjärt- och lungräddning i väntan på ambulansen, men mannens liv gick inte att rädda.

NCC och företaget Märsta Förenade driver tillsammans Vedyxatippen. Enligt uppgifter från NCC:s presstjänst arbetade mannen som transportör hos en entreprenör som Märsta Förenade hade anlitat.

Medarbetarna på arbetsplatsen får nu stöd från ledare och krishanteringsteam. En tyst minut hölls på fredagen på NCC och på entreprenörsföretaget.

Exakt hur olyckan gick till är fortfarande oklart. Både polis och Arbetsmiljöverket utreder nu olyckan.

– Det vi ska undersöka är varför den här lastrampen rasade. Om det berodde på teknisk fel, ett monteringsfel eller på något annat, säger Jan Sandberg, sektionschef på Arbetsmiljöverket i region mitt till Uppsala Nya Tidning.

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget och få de senaste nyheterna i ditt flöde.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fick rampen över sig på NCC:s tippanläggning – "En omedelbar död"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig