info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fem häktade i skattehärva

Ekobrottsmyndigheten (EBM) slog i förra veckan till mot en misstänkt skattehärva i byggbranschen i Stockholm. Fem personer häktades den 29 oktober.

Fem män häktades på lördagen i Stockholms tingsrätt. De fem misstänks för omfattande skatte- och bokföringsbrott i en härva bolag i byggbranschen.
Ett tiotal bolag ingår, enligt uppgifter till TT, i en verksamhet som i den del som nu utreds av EBM har omsatt 50 till 100 miljoner kronor. Åklagaren säger att männen är misstänkta för systematiska skattebrott genom felaktiga skattedeklarationer. De ska dessutom ha betalat ut svarta löner, låtit bli att redovisa arbetsgivareavgifter och ha använt falska fakturor för att lura staten på moms.

Huvudmännen är en 40-åring och en 41-åring. De är misstänkta för grovt skattebrott, grovt bokföringsbrott samt försvårande av skattekontroll. En 43-åring och en 55-åring är misstänkta för medhjälp till de brott som huvudmännen begått. En 38-åring häktades också misstänkt för medhjälp till skattebrott.
38-åringen och 43-åringen häktades dessutom för vapenbrott sedan man funnit en pistol och ett par tårgasgranater vid husrannsakningar.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fem häktade i skattehärva

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig