info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fastighetsskötare inte ansvarig för fallolycka

En fastighetsförvaltare vid Ånges kommunala fastighetsbolag frias för en fallolycka som inträffade när en rivningsarbetare föll från ett tak, och bröt benet.

Olyckan inträffade 2004 under ett rivningsarbete av en skola i Ånge kommun. Arbetet var en del av en arbetsmarkandspolitisk åtgärd där sju arbetstagare fått sysselsättning via arbetsförmedlingen, i samarbete med kommunen och det kommunala fastighetsbolaget Åfa.

En av arbetarna, Johan Rahmqvist, föll från en barack och bröt benet. Åtal väcktes för vållande till kroppsskada och brott mot arbetsmiljölagen, då arbetsmiljöplan saknades. Den som åtalades var en av fastighetsförvaltarna vid Åfa. Enligt åklagaren var han ansvarig då det var han som skrivit under överenskommelsen mellan Åfa och kommunen. Enligt fastighetsförvaltaren själv var det ”en slump” att det var just han som skrev under.

Något som tingsrätten håller med om. I domen kan man läsa att delegering av arbetsmiljöansvar helt saknades, liksom en tydlig arbetsbeskrivning för den åtalade fastighetsförvaltaren. Något som enligt tingsrätten friar honom från allt ansvar för Johan Rahmqvists brutna ben, och uteblivna inkomst.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fastighetsskötare inte ansvarig för fallolycka

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig