info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fasadgruppen växer – förvärvar företag med 60 anställda

Fasadgruppen Group AB, en koncern inom alla slags tjänster kring fasad, har förvärvat Göteborgsföretaget Alnova, specialiserat inom balkongräcken, inglasningssystem och andra balkongrelaterade produkter.

Magnus Andersson, vd på Alnova. Foto: Alnova/Press.

Alnova grundades 1979. Företaget har 64 heltidsanställda och omsatte 2021 ca 165 miljoner kronor. Utöver huvudkontoret i Göteborg har företaget även kontor i Stockholm och Malmö.

Det är ett commitment från vår sida

 

Enligt Magnus Andersson kommer de anställda på Alnova att arbeta vidare som tidigare.

 

– Nej, det är ingen personal som berörs av det här. Alla jobbar kvar och jag sitter kvar också. Vi har i högsta grad varit delaktiga i affären och det är ett commitment från vår sida. Förvärvet är industriellt viktigt, vi jobbar i samma bransch, har samma kunder och det stärker vår position. Det är hand i handske!

 

Johan Claesson, affärsområdeschef för Fasadgruppen Väst, kallar Alnova för ”ett väldigt spännande förvärv som etablerar Fasadgruppen på marknaden för balkonglösningar”.

 

Fasadgruppen beskriver sig själva som ”Nordens största helhetsleverantör för fastighetens yttre skal”. 2020 omsatte koncernen 1,34 miljarder kronor. De har på kort tid gjort ett antal förvärv, bara i februari köpte de upp tre plåtfirmor i Stockholm och ett skånskt fasadföretag. Efter förvärvet blir Alnovas störste ägare Erik Selin även aktieägare i Fasadgruppen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fasadgruppen växer – förvärvar företag med 60 anställda

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig