info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fängelse för inblandade i svarthärva

Det blev långa straff för de åtalade då domen föll i Göteborgs tingsrätt igår. Sex personer dömdes till fängelsestraff på upp till tre och ett halvt år för att förskingrat miljontals kronor. Flera av de dömda har anknytning till Bandidos.

Efter att Skatteverket hittat fakturor utbetalda till bemanningsföretagen MiRog Bygg AB och GEAB Gummielektronik AB fick polisen upp ögonen för männen bakom företagen. Trots fakturor på flera miljoner hade bemanningsföretagen deklarerat inkomster på nästan ingenting.

Polisen avlyssnade de dömda männens telefoner och fick på så sätt klarhet i hur bemanningsföretagen egentligen fungerade, och vart pengarna tog vägen.

Pengarna togs helt enkelt ut i kontanter via olika växlingskontor. Personer från en MC-klubb med anknytning till Bandidos skötte pengatransporterna samt kontakten med den svarta arbetskraften.

En av de dömda är president i en så kallad prospektklubb till Bandidos i Helsingborg.

– Byggbranschen är en personalintensiv bransch, vilket ger utrymme för oseriösa aktörer som de dömda männen. De fick långa fängelsestraff. Tingsrätten dömde de åtalade till de straff som vi hade föreslagit, säger Lars Olson, vice chefsåklagare.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fängelse för inblandade i svarthärva

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig