info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fängelse för byggföretagare

De två byggföretagarna i Dalarna som ertappades med mängder av stulna byggmaskiner har nu fått sin dom. Ett års fängelse blev straffet för en av männen.

Ett års fängelse för en 29-årig Borlängebo och skyddstillsyn för den medåtalade 31-årige mannen. Det blev straffet för de byggföretagare som hade stulit verktygen, maskinerna och ställningarna de behövde ha i jobbet.

Det var polisen som gjorde upptäckten efter att ha sökt igenom den 29-årige mannens förråd. Det visade sig innehålla mängder av verktyg och maskiner, bland annat återfanns en byggnadsställning från ett bygge i Borlänge. Varorna visade sig också vara stulna från Särna, Falun, Sundsvall och Stockholm. Det sammanlagda värdet uppskattades till närmare en miljon kronor.

Nekade till brott

Männen nekade till brott och det var flera åtalspunkter av häleri som ogillades av rätten. I vissa fall har svårigheterna varit att koppla männen till stölderna. Trots det fann rätten männen skyldiga till både stöld och häleri.

Alla stulna verktyg och maskiner ska nu återlämnas till sina ägare. Företag som drabbats är bland annat Skanska, Midroc, YIT och Ramirent. Männen får förutom straffen betala höga skadestånd. 29-åringen måste hosta upp drygt 130 000 kronor och hans kumpan närmare 43 000 kronor.

Sebastian Danielsson
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fängelse för byggföretagare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig