info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fanerdun förlorar mark

Kalmar kommun tar tillbaka hälften av markområdet som tidigare reserverats för det kinesiska företaget Fanerdun. Därmed måste ytterligare 40, hittills oavlönade, byggnadsarbetare lämna landet den här veckan.

Det var i söndags eftermiddag som Kalmars kommunledning mötte Jingxing Lou, Fanerduns koncernchef. Efter alla problem företaget dragits med, framför allt att man inte betalat ut löner till de cirka 130 byggnadsarbetarna, krävde kommunen tillbaka halva markområdet. Det rapporterar lokaltidningen Barometern.

Det innebär också att jättebygget blir betydligt mindre. Förra veckan fick 30 kinesiska byggnadsarbetare lämna landet. Nu i veckan kommer ytterligare 40 arbetare att få åka tillbaka till Kina. Utan att ha fått en enda krona i lön sedan projektet startade i augusti. Byggnads ska inleda förhandlingar om avtalsbrott den 17 december. Och senast den 15 december har Fanerdun lovat att byggnadsarbetarna ska få sina löner här i Sverige. Hur många som är kvar då, eller om de som återvänder till Kina någonsin kommer att få betalt för sitt arbete är det ingen som vet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fanerdun förlorar mark

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig