info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fanerdun: Följ reglerna eller lämna bygget

Två  kinesiska byggnadsarbetare måste lämna arbetsplatsen för att de har brutit mot säkerhetsinstruktioner. Övriga ska skriva under att de tagit del av instruktionerna och att de ska följa dem. Efter Fanerduns beslut ska arbetena i Kalmar återupptas under fredagen.

Under onsdagen stoppades stålarbetena vid Fanerduns blivande mässlokaler. Sveriges Television hade då filmat arbetare på hög höjd utan skydd. En arbetare på stålstommen hade sele och lina, men linan var inte fäst. Efter det stoppade beställaren Fanerdun arbetet.
Under torsdagen hade Peter Fust, vd i svenska Fanerdun och arbetsmiljösamordnaren Per-Olof Nilsson ett möte om det uppkomna läget. De har vid ett flertal tillfällen tydligt talat om för stålarbetarna och deras chefer att de inte accepterar att man arbetar i strid mot gällande säkerhetsregler.
– Det är framförallt två killar det berör och vi har bestämt att de inte längre är välkomna på arbetsplatsen, säger Per-Olof Nilsson.
En av dem är den arbetare som sågs i nyhetsinslaget, den andre har också iakttagits då han arbetat i strid med instruktioner.
På frågan om vad som nu händer med arbetarna säger Per-Olof Nilsson, att det är en fråga för deras arbetsgivare, en underentreprenör till Fanerdunkoncernens byggbolag Xinxing. Ett alternativ hade varit att alla som arbetade med montage av stålstommen hade skickats hem.
Totalt sysslar 15 arbetare med stålmontering i samband med arbeten på mässlokaler. De som är kvar på arbetsplatsen kommer att få skriva under papper om att de tagit del av vilka arbetsrutiner som gäller och att de ska följa dem. Man räknar med att arbetet därefter kommer att återupptas under fredagen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fanerdun: Följ reglerna eller lämna bygget

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig