info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Extrastämma om a-kasseavgift

Medlemsavgiften i Byggnads a-kassa höjs från den första januari. För medlemmar i Byggnads a-kassa föreslås en höjning av avgiften till 366 kronor per månad. Så lyder förslaget till en extrastämma i Byggnads a-kassa.

Stämman hålls idag, fredag. Orsaken till höjningen är olika förslag från den nya regeringen. Enligt ursprungliga planer skulle a-kasseavgiften för medlemmar i Byggnads a-kassa ha varit 106 kronor från årsskiftet. Men nu blir kostnaderna betydligt högre. Enligt ett förslag till extrastämman i Byggnads a-kassa, införs en förhöjd medlemsavgift på 250 kronor i månaden från nyår. Orsaken är att i regeringens budgetförslag ska totalt tio miljarder tas från a-kassorna för att bekosta utlovade skattesänkningar.
Dessutom föreslås den vanliga a-kasseavgiften bli höjd med 10 kronor till 116 kronor, per månad. De pengarna kommer att behöva tas ut på grund av ett slopat, statligt, utjämningsbidrag och ökade administrativa kostnader.
Detta innebär sammanlagt en avgift på 366 kronor i månaden från nyåret.
– Men även om extrastämman fattar detta beslut, kan summan komma att justeras senare, säger Sten-Åke Thorén, chef för Byggnads a-kassa. Orsaken är bland annat att regeringens a-kasseförslag slutgiltigt behandlas först den 20 december.
Utöver avgiften till a-kassan, tillkommer för Byggnads medlemmar medlemsavgifter i avdelning och förbund.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Extrastämma om a-kasseavgift

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig