info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Explosion vid eljobb – elektriker allvarligt skadad

Fyra personer skadades i en arbetsplatsolycka när ett ställverk exploderade på måndagsmorgonen. Olyckan skedde i ett större projekt vid Natrium i Göteborg. För en av de skadade uppges läget vara allvarligt.

Enligt Polisen ska ställverket ha exploderat och fattat eld men de har i nuläget ingen klar uppfattning exakt hur olyckan har gått till.

 Fyra personer är skadade, varav tre lindrigt och en allvarligt men inte livshotande, säger Hans Jörgen Ostler vid Polisen i Väst.

Den allvarligt skadade personen ska ha fått brännskador i ansiktet och på händerna. Olyckan skedde i Assemblin el:s projekt Natrium vid Göteborgs universitet i samband med kontroll före drifttagning av en ny elcentral.

Uppdraget innefattar bland annat installation av belysning, kraft, brandlarm och solceller. Som mest uppges 30 elektriker jobba med projektet.

När Byggnadsarbetaren får tag på Assemblin El:s vd, Fredrik Allthin, vill han avvakta med att svara på frågor:

Jag har inte så mycket att ge dig där. Jag fick ett samtal imorse om att det skett en olycka och i nuläget utreder vi vad som har hänt, säger han.

Senare återkommer Assemblin el och bekräftar att samtliga jobbade som elektriker.

”Olyckan skedde i samband med kontroll före drifttagning av en ny elcentral.”

Vet ni vad som ligger bakom olyckan?
Nej, det är ännu inte helt klarlagt. En intern utredning har startat och sker parallellt med att vi stöttar de som var närvarande – inte minst vår medarbetare som nu vårdas på sjukhus, skriver Assemblin el i mailsvaret.

Mette Carlbom, reporter
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Explosion vid eljobb – elektriker allvarligt skadad

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig