info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Elektriker nära strejk

Elektrikerförbundet ser det senaste medlarbudet som rena provokationen. Om inget nytt sker under dagen kommer elektrikerna börja strejka i natt.

Svenska Elektrikerförbundets förhandlingschef Ronny Wenngren tycker att arbetsgivarnas senaste bud är för dåligt och på vissa områden innebär försämringar jämfört med i dag.
– Sker inga diskussionsöppningar omedelbart börjar konflikten rulla igång precis som vi planerat. Ansvaret för detta ligger odelat på EIO. Elföretagen provocerar i en högkonjunktur fram en konflikt trots att man väl har råd med ett hyfsat avtal, säger han.

Ronny Wenngren tycker att Elektrikerförbundet lagt sina varsel på en blygsam nivå för att söka öppningar till en förhandlingslösning. Därför är det enligt honom oroande att EIO, Elektriska Installatörsorganisationen, förvärrar situationen genom att sprida ut vantolkningar av varslet i sin information till andra arbetsgivareorganisationer.
– Vi noterar med viss resignation att Urban Bäckström på Svenskt Näringsliv fortsätter att diskutera arbetsmarknadsfrågor på en banal nivå. Budskapet är väl en vädjan om att få högeralliansen att ta itu med facket så att arbetsgivarnas makt ytterliggare stärks.

Elektrikerna kräver bland annat bättre traktamentsboende, skydd mot osäker anställning och sina medlemmars rätt till korrekt lön. Deras varsel är i tre steg och det första, som bland annat innebär övertidsblockad, börjar gälla i natt

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Elektriker nära strejk

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig