info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Efter skandalen – Ola Serneke får gå: "Har brustit"

Styrelsen för Serneke låter sin vd gå efter skandalen, där Ola Serneke haussat företages aktie med anonyma inlägg på nätet.
– Jag har brustit i att vara en bra förebild, säger Ola Serneke.

Ola Serneke är inte längre vd för Serneke. Foto: Serneke

Sernekes vd och huvudägare Ola Serneke misstänks under tre år, via ett anonymt konto, ha haussat sitt företag på aktiespararforumet Placera. Göteborgs Posten avslöjade nyheten i slutet av januari och sedan dess har Ola Serneke själv endast uttalat sig via sitt företags hemsida, där han bland annat har sagt: ”Min avsikt har varit att bidra till diskussionen med redan känd och relevant information. Jag förstår nu att detta var fel sätt att göra det på och det kommer inte upprepas.”

Flera experter har krävt Ola Sernekes avgång och styrelsen för företaget gick tidigt ut med att man såg allvarligt på det inträffade och att man tillsatt en intern utredning. Nu är utredningen färdig och i ett pressmeddelande berättar företaget Serneke att vd:n slutar:

”Efter samtal med styrelsen i Serneke Group har Ola Serneke beslutat att lämna rollen som VD och koncernchef för Serneke Group. Han lämnar även sin post som ledamot i bolagets styrelse. Ola Serneke fortsätter som ansvarig för bolagets större projekt inom stadsutveckling i sin roll som VD för Serneke Invest.”

Jan C Johansson, styrelseordförande i Serneke Group, kommenterar utredningen som legat till grund för beslutet:

– Även om granskningen visar att Ola inte begått några lagöverträdelser så har hans agerande påverkat förtroendet för bolaget och honom själv negativt, säger han i pressmeddelandet.

Så här säger Ola Serneke själv om det inträffade:

– Jag är medveten om att jag handlat på ett sätt som påverkat mångas syn på mig och vårt bolag negativt. Jag har i det här avseendet inte levt upp till den värdegrund som är så viktig för bolaget, och jag har brustit i att vara en bra förebild, säger han enligt pressmeddelandet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Efter skandalen – Ola Serneke får gå: "Har brustit"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig