info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Dömda för ROT-bedrägeri

Den första domen gällande falska ROT-avdrag har fallit. Nyligen dömdes två män till 1,5 års fängelse av Växjö tingsrätt för att ha fuskat till sig 1,2 miljoner kronor i falska ROT-avdrag.

De båda männen, 35 och 56 år gamla, dömdes av Växjö tingsrätt till ett och ett halvt års fängelse för grovt bedrägeri och försök till bedrägeri, skriver Smålandsposten.

Organiserad brottslighet

Växjö tingsrätt ser de falska ROT-avdragen som organiserad brottslighet och väljer därför att döma ett straff som ligger högre upp på straffskalan.
De ROT-jobb som männen påstår att de utfört ska enligt tingsrätten ha varit helt och hållet påhittade. Skatteverket har totalt betalat ut 1,2 miljoner kronor i ROT-avdrag till männen. Ytterliggare utbetalningar på 900 000 kronor hann stoppas när Skatteverket misstänkte att något var lurt med de påstådda ROT-jobben.

”80 miljoner kronor till bedragare”

– Sedan fakturasystemet infördes den 1 juli 2009 har Skatteverket betalat ut 80 miljoner till bedragare, säger Pia Blank Thörnroos på Skatteverket till tidningen Byggvärlden.
Sen avdraget infördes har Skatteverket stoppat utbetalningar på 113 miljoner kronor, pengar som troligtvis skulle ha gått till bedragare.

Peter Leander
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Dömda för ROT-bedrägeri

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig