info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Efter måndagens dödsolycka – cirkelsåg analyseras

Det var en 54-årig man som dog i måndagens byggolycka. Han avled efter en olycka med en cirkelsåg. Teorin är att mannen fått sina skador av sågen.

Natten mellan måndag och tisdag undersökte polisen olycksplatsen på Östermalm i Stockholm. Foto: Marco Blomberg/Marco Blomberg/Marco Blomberg/STHLMNEWS

En olycka med en cirkelsåg föregick med stor sannolikhet den 54-åriga byggnadsarbetarens död i måndags.

Vad var det som hände?
– Mannen avled till följd av skadorna han fick, förmodligen av sågen. Men detta är så otroligt i sin linda. Vi har gjort en teknisk undersökning av platsen och har också tagit sågen och ska undersöka den, berättar åklagare Karin Hemrå Forsberg. Hon leder brottsutredningen efter olyckan.

För att bringa klarhet i dödsfallet inväntar hon nu bland annat rättsläkarens utlåtande. Polisen har hållit inledande förhör och Arbetsmiljöverket har varit på plats.

Händelsen inträffade på Östermalm i Stockholm och under natten mellan måndag och tisdag var polis i det flerbostadshus där olyckan ska ha skett. Detta är den andra dödsolyckan på kort tid i stadsdelsområdet. Tidigare i år avled en ställningsbyggare efter en fallolycka.

Vad berodde olyckan på?
– Det vet vi inte. Han var kortvarigt ensam och något hände då. Vi vet inte vad, säger Karin Hemrå Forsberg.

– Vi håller på och utreder även hur det var med anställningsförhållandena.

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget och få de senaste nyheterna i ditt flöde.


Du läser: Efter måndagens dödsolycka – cirkelsåg analyseras