info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Dödsolycka i Bollnäs – man fick betongvägg över sig vid dräneringsarbete

Mannen arbetade med dränering vid en sporthall på Gärdet i Bollnäs när en betongvägg rasade över honom på onsdagen. Tidigt på torsdagsmorgonen dog han av sina skador. "Han fördes till sjukhus och avled där", säger Henrik Forsblad arbetsmiljöbrottsutredare på Polisen.

Larmet inkom till polisen klockan 12.41 på onsdagen. Enligt polisen arbetade en man i en grop när ett betongelement föll över honom.
– Det är ett betongblock som har fallit över personen i samband med att man grävt för dränering vid sport- och simhallen på Gärdet. Det har stått en betongvägg nere i marken och när man frigjorde den föll den över honom. Det är oklart varför väggen stod där. Den kanske från en riven byggnad, det vet vi inte ännu, säger Henrik Forsblad, kommissarie vid polisens regionala utredningsgrupp för miljö- och arbetsmiljöbrott.
Enligt initiala uppgifter hade mannen arbetat med ett skolbygge, men det stämmer inte enligt Henrik Forsblad.
– Skolan ligger intill men dräneringsarbetet var för sporthallen

Olycksplatsen undersöks
Enligt Hela Hälsingland fördes mannen till sjukhus med ambulanshelikopter efter olyckan. Vid 04 på torsdagsmorgonen avled mannen i sviterna av sina skador.
– Han är i 70-årsåldern. Vi vet ännu inte vem han arbetade åt eller om han var inhyrd. Det ska vi ta reda på nu, säger Henrik Forsblad.
När Byggnadsarbetaren talar med honom vid klockan 13.15 på torsdagen befinner han sig på olycksplatsen tillsammans med inspektörer från Arbetsmiljöverket.
– Nu tar vi reda på vad som faktiskt har hänt med hjälp av polisens forensiker och sen tittar vi naturligtvis på vem som eventuellt har ansvar arbetsrättsligt. Man gör alltid en inledande brottsplatsundersökning, så kan utredningen utmynna i att brott har begåtts eller att det är en olycka som ingen kan lastas för.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Dödsolycka i Bollnäs – man fick betongvägg över sig vid dräneringsarbete

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig