info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Dödsolycka anmäls

I juli omkom en man på företaget Strängbetong utanför Örnsköldsvik. Arbetsmiljöverket anmäler nu dödsolyckan till åklagare.

Olyckan inträffade i samband med att en betongblandare demonterades. Den 38-årige mannen var sysselsatt med att kasta ut skrotdelar genom en öppning i väggen när han själv tappade balansen och föll ut genom hålet. Fallhöjden var fyra meter och mannen avled senare av skadorna han fick vid fallet.

Arbetsmiljöverket anmäler nu olyckan till åklagare eftersom de anser att säkerhet på arbetsplatsen var bristfällig. Bland annat saknades fallskydd vid öppningen i väggen och ingen arbetsmiljöplan fanns upprättad. Arbetsmiljöverket kritiserar både Strängbetong, där olyckan inträffade, och LM industrirör AB, där mannen var anställd.

Strängbetong får kritik eftersom det inte fanns någon arbetsmiljöplan på arbetsplatsen och för att ingen riskanalys gjorts av arbetsuppgiften 38-åringen jobbade med. LM Industrirör AB kritiseras för att de inte gjort någon riskanalys och att inga fortlöpande skyddsronder gjorts.
Vilket av de två förtagen som är skyldig till dödsolyckan hoppas Arbetsmiljöverket få svar på efter en granskning av åklagare.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Dödsolycka anmäls

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig