info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Dödsfall hemlighölls på OS-bygge

Minst tio dödsfall har inträffat bland byggnadsarbetare på Olympiastadion i Peking. Men det har hemlighållits av de kinesiska myndigheterna, skriver den engelska tidningen Sunday Times.

De omkomna har arbetat för att få färdig Olympiastadion, huvudarenan ”Fågelboet”,  i Peking i tid till OS i sommar.
Tidningen skriver att man intervjuat anställda på byggarbetsplatsen i norra delen av staden, där OS-arenan byggs. Vittnen har berättat att de sett arbetare falla mot döden från höga höjder. Men att chefer och poliser sedan sagt åt de som arbetar på platsen att inte berätta om dödsfallen.

De kinesiska myndigheterna har enligt tidningen förnekat att det skett några dödsfall vid arbetena. Tidningen hävdar att myndigheterna har betalat anhöriga för att de ska hålla tyst om anhöriga som omkommit. Enligt uppgifter kan det ha rört sig om summor på motsvarande 160 000 kronor. En vanlig byggnadsarbetarlön är mellan 38 och 50 kronor per dag.
Uppgifterna i tidningen rör minst tio dödsfall som ska ha skett sedan den aktuella stadion började byggas 2003. Men det kan röra sig om fler dödsfall i samband med OS-byggandet, eftersom dessa uppgifter bara kommer från ett projekt.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Dödsfall hemlighölls på OS-bygge

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig