info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Digitalt guld för Byggmissar

Facebookgruppen Byggmissar – klantigast i Bygg-Sverige och har på kort tid blivit en succé. Nu har Byggmissar vunnit pris också – det blev guld igår i kategorin ”Årets bästa digitala satsning” när fackförbundspressens journalistpriser delades ut.

Johan Fyrk och chefredaktör Isabella Iverus vid prisutdelningen igår. Foto: Marta Bartosiak

27 000 medlemmar kan inte ha fel – eller är det kanske just det de kan? I Byggmissar – klantigast i Bygg-Sverige lägger medlemmarna ut bilder på massor av missar från byggen – fast oftast är det förstås andras tabbar man bjuder på.

– Byggmissar startade när vi satt och spånade och kände att vi ville ha ett avbrott från olyckor, hot och allt annat hemskt vi skriver om – ge läsarna en liten andningspaus. Och då tog vi fasta på att alla gillar att skratta åt andras misstag. Nu har det blivit som en byggbod för 27 000 personer, säger Johan Fyrk, reporter och en av initiativtagarna till gruppen.

Byggmissar växte snabbt sedan starten för ett år sedan och har haft positiv effekt på kontakten med läsarna.

– När man kommer ut på ett bygge är det många som vet vad det är och har åsikter om byggmissarna, så det är en bra ingång till snack. Det är roligt både för oss och många på bygget hoppas vi, säger Johan.

Redaktionschef Tomasz Pozar tycker att byggmissarna har ett värde i sig, att det är befriande att kunna skratta åt varandras klantigheter; alla gör misstag någon gång.

– Men tack vare gruppen får också fler upp ögonen för våra lite tyngre grejer som granskningar och fördjupande reportage, säger han. Vi satsar hårt på webben och ett av mina stora mål för tidningen är att allt fler ska hitta oss på nätet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Digitalt guld för Byggmissar

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig