info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons
Favoriten

Reine om verktyget han vägrar vara utan: "Haft i 25 år"

Reine Landström, 56 år, Assmundsons golv i Göteborg, har ett verktyg han aldrig byter ut.

Reine Landström med sin Delphin 03. Foto: Privat

Vilket verktyg klarar du dig inte utan? 

– Delfinkniven som jag använder när jag skär mattor. Den har jag varje dag. Även om du spacklar, då skär du upp säcken med den, köper du en dricka öppnar du kapsylen med den. Den går till allt, det är som dörrnycklarna.

Hur länge har du haft den?

– Herregud, jag har nog haft den här modellen i 25 år. Jag har hållit på i 40 år.

Hur länge håller den?

– Kniven jag har i handen just nu har jag haft två–tre år men den ser ut som när jag fick den. Om någon sprint går sönder åker jag bara och köper en ny kniv. Jag har alltid bladet ute och den ligger i ett skinnhölster när jag inte använder den.

Vad är speciellt med den?

– Det är som en vanlig mattkniv, men mer ergonomisk. När jag började var de mindre och klumpigare. Man höll hårt för att inte tappa dem.

 Har du kollat om det finns någon bättre?

– Nej, den här modellen är bra och har hängt med länge. Men de har färglagt några och en vacker dag får man säkert en i det andra fotbollslagets färger, det skulle kunna hända på vårt jobb, säger Reine som just nu arbetar på Platina, ett hotellkomplex som Peab bygger vid Hisingsbron.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Reine om verktyget han vägrar vara utan: "Haft i 25 år"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig