info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

De får Isabellestipendiet: ”Banar väg för nästa generation”

För nionde året i rad delades Isabellestipendiet ut. Här är vinnarna.

Årets Isabellestipendiater: Sonja Larsson, Stephanie Olsson, Fanny Wikerud och Frida Turegård. Foto: Jonas Sveningsson

I förra veckan tillkännagavs Isabellestipendiet på mässan Bo & Bygg i Stockholm och i år valde juryn att dela ut tre stipendier, istället för endast ett som tidigare år. På byggsidan var det snickaren Stephanie Olsson, anställd på Veidekke och aktiv i Byggnads kvinnliga nätverk Näta, som fick äran och prissumman på 20 000 kronor.

”Hon inspirerar andra genom att kämpa för alla kvinnor i branschen och lägger otaliga timmar på att göra verkligheten bättre ute på byggena. Årets Isabellestipendium går till snickaren Stephanie Olsson för att hon tar fighten för andra och banar vägen för nästa generations byggarbetare”, lyder motiveringen.

Läs också "Man vill ju vara en snickare, inte en kvinnlig snickare"

De andra pristagarna var Sonja Larsson, HR-strateg på Erik Larsson Bygg AB, och målarna Frida Turegård och Fanny Wikerud som driver det egna företaget Färgstark Skövde.

Tanken med stipendiet, som har instiftats av designern Isabelle McAllister, är att förändra branschen i mer jämställd riktning genom att lyfta fram kvinnliga förebilder, vilket i sin tur kan gynna arbetsklimatet och bredda kompetensen i branschen.

Förra årets stipendiat var plåtslagaren Mathilda Klinger Danielsson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: De får Isabellestipendiet: ”Banar väg för nästa generation”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig