info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnadsarbetaren v20

Därför stoppar Veidekke alla jobb idag: "Säg ifrån"

Idag genomför hela Veidekke-koncernen ett obligatoriskt ”kollektivt säkerhetsstopp” för att sätta ljuset på potentiellt farliga situationer.

Säkerhet i fokus under veckan. Foto: Veidekke

En vecka varje år riktar Veidekke extra stort fokus på hälsa, arbetsmiljö och säkerhet. Med den så kallade HMS-veckan vill företaget internt lyfta vikten av en säkerhetskultur där alla engagerar sig. Temat för i år är ”bry dig, säg ifrån”. De anställda ska lära sig om konceptet SOS-samtal (Samtal om säkerhet) och träna på att genomföra sådana.

” Genom att ha detta samtal med varandra blir vi mer fokuserade på säkerheten i varje arbetsaktivitet och vad vi kan göra för att bli ännu säkrare. Det handlar om att träna på att bli uppmärksam på vår omgivning, ta ansvar för att våra rutiner efterlevs och bry oss om varandras säkerhet”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Läs också Förhör efter dödsolyckan i Solna – mannen obducerad

En annan del i säkerhetsveckan är ett obligatoriskt ”kollektivt säkerhetsstopp” som genomförs idag, den 21 maj. Syftet är att granska vad som låg bakom tidigare tillbud för att på så sätt öka vaksamheten kring potentiellt farliga situationer och att genomföra de förändringar som krävs för att undvika risker.

Detta är den andra säkerhetsveckan på kort tid. Förra veckan hade Skanska och BoKlok en intern säkerhetsvecka, med aktiviteter för att höja medvetenheten och engagemanget. Det handlar exempelvis om att bryta slentrian och förändra inlärda beteenden. Under temat ”bättre tillsammans” fokuserade Skanska på tre områden: ordning och reda, ständiga förbättringar för bättre hälsa samt modiga medarbetare och ledare.

Annons
Bluebeam May PC

Du läser: Därför stoppar Veidekke alla jobb idag: "Säg ifrån"