info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Bluebeam 980×240 v38, 39

Dåligt jobb - hela innertaket rasade: Hyresgästen: ”Lät som en bomb”

Marie-Louise Nilsson fick en chock när hon vaknade mitt i natten av ett högt ljud. Hela innertaket hade rasat ner över alla möblerna i vardagsrummet.

Foto: Christoffer Landgren

Innertaket sattes upp för två år sedan. De skulle ge lägenheten ett ansiktslyft. Men monteringen höll inte.

Det var förra helgen, strax före två på natten, som Marie-Louise och hennes dotter Miranda vaknade av ett antal smällar. Det var innertakets paneler som släppte, den ena efter den andra. Skivorna var tunga och skadade möblerna, skador som hon nu ska få hjälp av hyresvärden att söka ersättning för.

-Det lät som en tornado, eller en bomb. Jag fick panik och skrek till min granne: ”Kom och hjälp mig, mitt tak har rasat in!” berättar Marie-Louise för Nya Lidköpings-Tidningen.


Grannen rusade till undsättning och blev lika bestört han, och trodde att blixten slagit ner och drog ut kontakten ur TV:n. Sedan såg han det verkliga orsaken till förödelsen i vardagsrummet.

Marie-Louise berättar för lokaltidningen att hon varit i kontakt med flera snickare som tittat på taket och den samlade bedömningen är att monteringen är dåligt gjord. Varje enskild panel hade till exempel skruvats fast med enbart fyra skruvar.

Hyreshuset ligger i Vara kommun. JJV Fastigheter äger hyreshuset. Johan Strömberg är en av delägarna och säger till Nya Lidköpings-Tidning att denna typ av innertak finns i nästan alla lägenheter som bolaget äger och att man är noga med kvaliteten.

-Vi funderar på hur det hela kunde hända. Vi kommer att ta självrisken och vårt försäkringsbolag har försökt göra en bedömning i samspråk med hennes, säger han.

Marie-Louise är mest glad över att ingen befann sig i vardagsrummet när olyckan inträffade. Då hade det ju kunnat gå riktigt illa.

-Med tanke på det en centimeter djupa jacket i TV-bänken, vad hade det då inte gjort på oss.

Annons
Infobric 250×600 v38, 39

Du läser: Dåligt jobb - hela innertaket rasade: Hyresgästen: ”Lät som en bomb”