info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggparterna träffas i kväll

De avbrutna förhandlingarna om nya bygg- och anläggningsavtal återupptas igen vid 18.30 idag. Men Byggnads ser få öppningar, plåtavtalen kan bli murbräcka.

När Byggnads och Sveriges Byggindustrier (BI) träffas på nytt i kväll, vid 18.30, har de med sig mer detaljerade lösningar på de tidigare lämnade förslagen. Mötet i de små förhandlingsdelegationerna är ett försök att bryta det dödläge som uppstod då förhandlarna skildes åt i helgen.
Nu finns det inte längre några förutsättningar för att Byggnads på nytt ska göra stora förändringar i sina krav, som i frågan om granskningsarvoden som Byggnads släppte helt i förra veckan. Det är inte heller aktuellt att backa och begära avtalsreglering av granskningens kostnader.
– Nej, nu blir det inga fler kovändningar, säger Gunnar Ericson, Byggnads förhandlingschef.

Förhandlingarna om nytt vvs-avtal skulle ha pågått under måndagen och tisdagen. Men de avbröts utan resultat, precis som förhandlingarna med BI i helgen.
Lättast flyter förhandlingarna om nya plåtavtal. Där har inte frågan om granskning påverkat klimatet. I stället har man fört mer konkreta diskussioner och parterna förhandlar också under tisdagen. Också på glasavtalets område fortsätter förhandlingarna utan avbrott.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggparterna träffas i kväll

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig