info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggolyckor i Nacka

En man skadade ryggen och en annan välte med lastbil. Olyckorna inträffade på två olika byggarbetsplatser i Nacka utanför Stockholm.

I måndags skadade sig en 31-årig man på ett bygge på Ektorpsvägen. Byggnadsarbetaren bar en gipsskiva då han slog ryggen i ett utstickande ställningsrör. När ambulansen kom till platsen klagade mannen över svåra smärtor i ryggen.
Ingvar Berg på Arbetsmiljöverket har följt upp fallet.
– Han hade ont och det är möjligt att det kan ha blivit en kotförskjutning men i nuläget är det troligtvis inte så allvarligt, säger han.

Tidigt på onsdagsförmiddagen välte en lastbil på en byggarbetsplats på Vattenverksvägen. Föraren höll på att tippa av ett lass grus då lastbilen plötsligt började luta och slutligen tippade åt sidan. Som tur var välte lastbilen åt förarsidan, så föraren som troligtvis inte bar säkerhetsbälte klarade sig utan allvarligare skador. Ambulansen var snabbt på plats och tog den blåslagne och något omskakade lastbilschauffören till sjukhus.

Det är bara tillfälligheter att dessa olyckor inträffat i just Nacka. Den här sommaren har det hänt ovanligt lite byggolyckor och de som hänt har inte varit särskilt allvarliga, säger Ingvar Berg

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggolyckor i Nacka

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig