info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnadsmedlemmar vill se Johan Lindholm som LO-ordförande: ”Ta ansvar”

Johan Lindholm är ett av de namn som nämns i diskussionen om ny LO-ordförande. Något som flera inom Byggnads skulle ställa sig bakom.

Vill se Lindholm som LO-ordförande
Johan Lindholm, ta ditt ansvar och blir LO-boss, kräver flera inom Byggnads. Foto: Byggnads / Mostphotos

Johan Lindholm har varit ordförande i Byggnads sedan 2012. En lång tid – och nu är det dags att ta nya steg.

Det menar i alla fall flera förtroendevalda och gräsrötter i Byggnads. Lindholms namn har även figurerat i spekulationerna om vem LO:s valberedning kommer att nominera.

Några som öppet går ut med att Johan Lindholm borde gå vidare är ”Unga Byggare”, som är övertygade om att han är den som bäst lämpad som ny LO-boss.

”Vi i Byggnads kommer såklart sakna honom. |…| Vi vill ha honom kvar, men kampen för ett bättre samhälle kräver mer än vårt förbund. Den förs bäst när vi enas över gränser. Johan kan bidra med en hårdare linje mot de få som lägger pengar på hög, för att gynna de många som behöver mer! Så Johan ta ansvar, för fler än oss!” skriver Cajsa Holmqvist, ordförande för Unga byggare, på Facebook.

LÄS ÄVEN: Lindholm ett namn för LO redan 2020

Vill se Lindholm som LO-ordförande

Även arrangörsgruppen Rädda jobben, med snickaren Stefan Slottensjö i spetsen, tycker att Johan Lindholm borde göra sig hemmastadd inne i LO-borgen.

– LO har gått ner sig kraftigt de senaste åren och har tappat den maktbas man borde ha. Inte minst på grund av en osedvanligt svag ledning. Att Johans namn dyker upp är inte alls konstigt. Han skulle bli en väldigt bra LO-ordförande, och hjälpa till att göra LO betydligt starkare, säger Stefan Slottensjö.

LÄS ÄVEN: Kritik mot Lindholms SD-utspel

Enligt honom är det inget bekymmer för Byggnads om Johan Lindholm försvinner.

– Nej. Vi har flera bra personer både på förbundskontoret och ute i landet som kan ta över. Det är otroligt bra för oss om LO blir starkare, och det skulle det bli med Johan Lindholm som ordförande. Jag har känt Johan i många år och hoppas verkligen att han kliver på det här, säger Stefan Slottensjö.

Smickrande och hedrande

Vad säger då huvudpersonen själv? Inte mycket. Han väljer att lämna en skriftlig kommentar till Byggnadsarbetaren.

”Det är naturligtvis väldigt smickrande och hedrande när folk vill se en på viktiga poster. Jag kommenterar inga föreslagna namn till LO-styrelsen nu utan låter valberedningens arbete ha sin gång. Det viktiga är att man får till ett bra lag som kan ta LO:s arbete framåt.”

Få de senaste byggnyheterna – direkt i din mail! Prenumerera på Byggnadsarbetarens nyhetsbrev.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnadsmedlemmar vill se Johan Lindholm som LO-ordförande: ”Ta ansvar”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig