info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnadsarbetare var fulla på arbetsplatsen

Åtta polska byggarbetare har bytts ut efter alkotester på NCC:s bygge vid Eriksbergsdockan i Göteborg. Byggnadsarbetarna har vid flera tillfällen varit alkoholpåverkade.

Ett 20-tal polska byggarbetare arbetar just nu vid NCC:s bostadsbygge Dockan 2 på Eriksbergsområdet. De polska byggnadsarbetarnas arbetsgivare är det irländska bemanningsföretaget Rimec. Huvudentreprenör är NCC som har ansvaret för säkerheten på arbetsplatsen.
Alkoholproblemen upptäcktes bland de polska byggarbetarna när byggprojektet har varit igång under ett halvår. Vid alkotester i februari upptäcktes två personer med alkohol i blodet. Dessa byttes ut. Vid ett senare tillfälle avslöjades ytterligare två personer som var alkoholpåverkade.
Företagshälsovården Feelgood kopplades in och vid fjärde provtagningen i början av juni visade sig att fyra polska byggnadsarbetare var alkoholpåverkade och byttes ut.

Lars O. Carlsson, informationsansvarig på NCC region väst, säger till Göteborgsposten att det totalt är åtta personer som har bytts ut och att det inte är bra.
– Det finns ingen förklaring, inget försvar. Från säkerhetssynpunkt kan vi inte ha det så här. Vi kan aldrig acceptera alkohol på en byggarbetsplats, säger Lars O. Carlsson.
I dagsläget finns det inte planer på att göra nya alkoholtest, om det inte finns misstanke om alkohol på arbetsplatsen. Stickprov kan dock förekomma.
Det pågår för tillfället flera tvister mellan det irländska bemanningsföretaget Rimec och Byggnads. Två tvister gäller löne- och arbetsvillkor vid NCC:s ombyggnad av fabriksdelar i Hassebladshuset i Göteborg, en tvist handlar om det pågående bygget av en ny vårdbyggnads på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnadsarbetare var fulla på arbetsplatsen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig