info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Byggnads vill hänga med – drar ut på praktikturné

Branschen förändras. Då vill Byggnads hänga med. Därför drar Stockholm-Gotlands ordförande ut i arbetslivet – på praktik.

OBS! Bilderna är inte från arbetsplatsbesöket. Foto: Kristian Borg/Mostphotos

Byggnads region Stockholm-Gotland går starkt framåt och ökade under årets första sex månader med 556 medlemmar. Ökningen går emot trenden där många andra fackförbund backar.

En tydlig strategi på region Stockholm-Gotland har varit att finnas ute på byggena, göra arbetsplatsbesök och utbilda fler förtroendevalda. Nu tar man ytterligare ett steg på den inslagna vägen, med en turné på arbetsplatser. Det är ordförande Tomas Kullberg som drar på sig arbetskläderna och ger sig ut på bygget.

– Byggbranschen är i stor förändring. Byggnads behöver titta på hur vi möter de nya förutsättningarna medlemmarna ställs inför på arbetsmarknaden och hur vi kan stödja i det, säger Tomas Kullberg.

Vilka byggen kommer du att besöka?

– Jag hoppas få besöka arbetsplatser från alla våra avtalsområden men också att medlemmar själva hör av sig och vill visa upp sin arbetsplats, gärna mindre arbetsplatser. Nästa arbetsplats att göra praktik på är ett bygge i Hammarby Sjöstad som heter Sthlm New.

Tomas Kullberg besökte lärlingen Josefine Dalby. Foto: Kenan Harbas

Vad hoppas du lära dig?

– Jag vill förstå vad man pratar om i bodarna och vilka utmaningar man ställs inför på arbetsplatsen. Den biten kan jag inte få inne på kontoret.

I förmiddags gjordes första stoppet på turnén: ett nybygge på Campus Albano i Stockholm. Tomas Kullberg följde med lärlingen Josefine Dalby på arbetsplatsen under ett par timmar och pratade om framgångsexempel och lärlingarnas förutsättningar på arbetsplatserna.


Du läser: Byggnads vill hänga med – drar ut på praktikturné