info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads stoppar byggen med kran

Byggnads varslade idag om sympatiåtgärd för cirka 1 000 kranförare på bygg- och anläggningsavtalens områden. Med varslet vill Byggnads sätta press på arbetsgivarna i Maskinentreprenörerna (ME).

Cirka 1 500 förare av mobil-, tornkranar och betongpumpar kommer att vara uttagna i konflikt i slutet av oktober om inget nytt maskinavtal blir klart innan dess. Det står klart sedan Byggnads idag varslat om sympatiåtgärd från den 29 oktober för upp mot 1 000 kranförare som arbetar på bygg- och anläggningsavtalens områden.

Varslet följer på det strejkvarsel som facket på tisdagen, den 16 oktober, lade för mellan 500 och 1 000 förare av kranar och betongpumpar som arbetar på maskinavtalets område. Strejken bryter ut den 26 oktober.
– I princip innebär det här att det blir stopp direkt på byggen där man har kran, säger Byggnads avtalssekreterare Gunnar Ericson.
Byggnads och ME har idag träffat medlarna för sondering. Medlarna har ännu inte lämnat något konkret bud till parterna i konflikten.

I ett pressmeddelande beskriver Byggnads varslet om sympatiåtgärder som ett sätt att sätta press på Svenskt Näringsliv och Sveriges Byggindustrier (BI). Byggnads har uppfattningen att det är där besluten om förhandlingsutrymme tas.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads stoppar byggen med kran

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig