info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads stämmer Entré Hotels

Byggnads i Örebro stämmer hotell- och byggföretaget Entré Hotels i Sverige AB för kollektivavtalsbrott. Förhandlingar med företagets vd Peter Litchell har inletts.

Ulf Kvarnström på Byggnads i Örebro säger att han har en prislapp på hur mycket han vill att Entré Hotels ska betala, men vill inte avslöja summans storlek.

– Avtalsbrottet ligger i att företaget inte skickat ut skriftlig information om vilka arbetsförhållanden som gäller på arbetsplatsen, som lön och arbetstider. Entré Hotels har heller inte skrivit anställningsavtal med hantverkarna, säger Ulf Kvarnström.

Men huvudbrottet, menar Ulf Kvarnström, ligger i att Entré Hotel betalat ut fel lön till nio stycken polska arbetare. Utöver den felaktiga lönen har Entré Hotels inte betalat ut helgersättning och övertidsersättning till arbetarna.

– De polska byggnadsarbetarna har arbetat 290 timmar övertid på ett halvår vilket de inte fått ersättning för.

I strid med det avtal som Entré Hotels tecknat med Byggnads i Örebro har företaget inte anmält till Byggnads vilka underentreprenörer man anlitat. Bland dessa underentreprenörer finns arbetare som saknar kollektivavtal.

– Det här är inte ett seriöst företag. Det kommer att bli ett rejält skadestånd, säger Ulf Kvarnström.

Entré Hotels vd Peter Litchell menar att Ulf Kvarnströms påståenden är felaktiga.

– Det får stå för honom. Jag tänker inte bemöta allt i detalj. Byggnads vill att vi ska betala allt, trots att en av pollackerna har varit borta från jobbet i en vecka för att gå på ett bröllop. Jag tycker att Byggnads har hanterat det här på ett dåligt sätt. Så fort vi inte har betalat allt de vill ha har de hotat med blockad, säger Peter Litchell.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads stämmer Entré Hotels

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig