info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads på Pridefestival

I år var Byggnads för första gången representerat på Pridefestivalen och deltog i den rekordstora Prideparaden. För att informera om facket och få kunskap om villkoren i arbetslivet och samhället för homo-, bi- och transsexuella personer.

Byggnads deltog i festivalen Stockholm Pride för att informera om facklig verksamhet.
Men det var också ett sätt att lära sig mer om villkoren för homo-, bi- och transsexuella, för att man ska kunna bevaka deras frågor på byggarbetsplatser.
– Det är viktigt för oss att få veta hur de bemöts på arbetsplatserna och i samhället. Vilket stöd de kan behöva av oss som facklig organisation, för att de ska kunna vara på lika villkor i arbetslivet som heterosexuella, säger Christer Carlsson, från Byggnads förbundskontor.

Förbundet arbetar med mångfaldsfrågor och sedan tidigare omfattar det arbetet kvinnor och invandrare, som är i minoritet på arbetsplatserna. Christer Carlsson tror att ett av de största problemen idag på byggarbetsplatser är att man nog överhuvudtaget inte vågar tala om ifall man har en sexuell läggning som strider mot heteronormen.
Byggnads deltog på festivalen tillsammans med LO och andra fackliga förbund.
Pridefestivalen startade 1998 och är en av Stockholms största festivaler. I år var den årliga Prideparaden på Stockholms gator jättelik. 35 000 personer deltog i paraden och 350 000 personer kantade gatorna. Christer Carlsson gick i tåget tillsammans med två representanter för Byggettan.
‑ Jag har aldrig upplevt något liknande. Det var en helt fantastisk stämning, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads på Pridefestival

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig