info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads nekas omprövning av granskningsdom

Byggnads vill att granskningsdomen omprövas, eftersom det finns felaktigheter i domen. Men regeringen säger nej till omprövning.

Byggnads förlorade granskningsdomen i Europadomstolen i mitten av ferbruari. Domstolen i Strasbourg ansåg att redovisningen av granskningsarvodet inte höll måttet. I en skrivelse till arbetsdepartementet i förra veckan vill Byggnads nu att regeringen hänskjuter målet till Europadomstolen i stor sammansättning. Med detta menas att domstolen ska ompröva sitt beslut.
Enligt Byggnads advokat Peter Kindblom, finns det en hel felaktigheter i domen, bland annat har det framkommit att något granskningsarvode inte dragits från de fem oorganiserade byggnadsarbetarnas löner. Dessutom har Byggnads inte varit part i Europadomstolen och har därför inte kunnat bemöta felaktiga påståenden. Men regeringen tänker inte ta upp ärendet igen.
– Principiellt är det redan testat. Oavsett om de oorganiserade betalade avgifterna eller inte, så är det principen som gäller, säger Mårten Wennberg, Sven Otto Littorins pressekreterare.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads nekas omprövning av granskningsdom

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig