info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads hoppas på medling

På torsdag, den 14 september, träffas Byggnads och det blockadhotade företaget Upteka i Uppsala. Förhoppningen är att medlare från medlingsinstitutet ska kunna lösa konflikten om avtal.

Byggnads har skjutit upp blockaden mot två arbetsplatser i Uppland som skulle ha inletts idag, den 13 september. Orsaken är att ett försök till medling kommer att genomföras på torsdagen.
– Vi hoppas förstås att medlingen ska leda till ett avtal, säger Anders Larsson, ombudsman på Byggnads i Uppsala.
– Men om medlingen inte ger resultat så inleds blockaden på fredag.

De arbetsplatser som berörs är dels en renovering av Doctrinagymnasiet vid Ekeby Bruk i Uppsala och dels en arbetsplats i Öregrund där företaget Hoffman House ska bygga bostäder på egen mark.
Enligt Anders Larsson arbetar för närvarande ett tiotal litauiska byggnadsarbetare på projekten, de flesta i Uppsala. Beställare i projekten är Hoffman House som i sin tur hyr in arbetskraft från företaget Upteka som är ett bemanningsföretag som hyr ut litauisk arbetskraft. Gunnar Hoffman, som äger Hoffman House, är också delägare i Upteka.

Anders Larsson säger att han talat med några av byggnadsarbetarna och att de då berättat att lönen är 50 kronor i timmen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads hoppas på medling

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig