info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads delar ut "fotbollskort" på Pressbyrån: "Skyldiga dem"

Tillsammans med journalistprojektet Blankspot delar Byggnads ut "fotbollskort" i Pressbyrån med start den här veckan. Men istället för fotbollsspelare möter vi migrantarbetare som omkommit i Qatar.

Den här veckan delar Byggnads, statistiktjänsten Forza Fotball och Blankspot, som skriver fördjupande utrikesjournalistik, ut ”fotbollskort” i utvalda pressbyråbutiker runt om i landet.

Det är en del i arbetet med Blankspots reportageserie Cards of Qatar som nominerats till Stora journalistpriset.

Istället för fotbollsspelare får mottagarna av kortpaketen möta migrantarbetare som avlidit i samband med arbete i Qatar.

– Tillsammans med ett team av lokala journalister i Indien, Nepal och Bangladesh, började vi i fjol samla in berättelser om migrantarbetare direkt från de överlevandes familjer och änkor, säger Martin Schibbye, Blankspots chefredaktör.

Vi är skyldiga dem att göra allt vi kan

Byggnads ordförande Johan Lindholm har ett flertal gånger varit på besök i Qatar för att möta migrantarbetare sedan landet tilldelades Fotbolls-VM, ett mästerskap som inleds nu i helgen.

– Mötena nattetid med migrantarbetarna är något jag kommer att bära med mig resten av livet. Vi är skyldiga dem att göra allt vi kan för att få den qatariska regimen att förbättra deras villkor. Migrantarbetarna kommer att finns kvar även när den sista bollen har sparkats, säger Johan Lindholm i ett pressmeddelande.

Här kan du läsa mer om ”Cards of Qatar” 

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget och få de senaste nyheterna i ditt flöde

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads delar ut "fotbollskort" på Pressbyrån: "Skyldiga dem"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig