info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggmissen som kostar 9,7 miljoner: "Djupt olyckligt"

Det skulle bli ett servicehus. Det blev en jättemiss.

Snart servicehus? Foto: Google

Brunnsvägen 41A. Nämn den adressen för en kommunpolitiker i Strängnäs och du kommer garanterat att få uppleva starka reaktioner. På adressen finns nämligen ett flerbostadshus som skulle byggas om till servicehus.

Men, som Eskilstuna-Kuriren har berättat, gick något snett.

I socialkontorets beställning till Strängnäs bostads AB står bland annat att verksamheten behöver ”olika former av bostäder till personer med funktionsnedsättningar” och att ”en viktig del är att kunna inrätta servicebostäder”. Men när bygget stod klart 2019 visade det sig att det blivit ett vanligt hyreshus, med underkänt brandskydd.

Hur den gigantiska byggmissen uppkommit har sedan debatterats och en utredning från det lokala bostadsbolaget visar att det behövs en ombyggnation för 9,7 miljoner kronor.

Personer med psykiska och fysiska funktionshinder har kunnat bo i huset tack vare en tillfällig lösning med brandskyddet. Strängnäs bostads AB har lovat en ny utredning som kan ge en permanent lösning för de funktionshindrade.

– Men utredningen borde ha kommit igång tidigare. Jag är besviken. Det här är en grupp människor som redan är tillräckligt utsatt som det är. Jag känner mig trygg med att man har koll på situationen för brukarna, men vi måste få till en bra och permanent lösning för den här målgruppen. Situationen är djupt olycklig. Djupt olycklig, säger socialnämndens ordförande Bodil Mellgren (S) till Eskilstuna-Kuriren.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggmissen som kostar 9,7 miljoner: "Djupt olyckligt"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig