info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bygglönerna ökade med 2,6 procent

Från maj 2005 till samma månad i år ökade bygglönerna med 2,6 procent, till 138:10 kronor per timme. Det visar SCB:s statistik för maj 2006.

Bygglönerna ökar i takt med lönerna för arbetare i privat sektor. Det visar statistiska centralbyråns (SCB) konjunkturstatistik för maj.
Den genomsnittliga löneökningen i för arbetare i byggbranschen var 2,6 procent. Precis samma procentuella ökning som genomsnittet för samtliga arbetare i privat sektor. Genomsnittslönen för arbetare i privat sektor, exklusive övertid, var i maj i år 125:39 kronor per timme. Bygglönerna var 12:71 kronor högre per timme.

Tjänstemän drar enligt SCB-statistiken ifrån arbetare. I privat sektor i dess helhet ökade tjänstemannalönerna med 2,7 procent och i byggbranschen med 3 procent.
SCB:s statistik visar dessutom att lönerna ökar snabbare i den privata sektorn jämfört med stat, kommuner och landsting. De statliga lönerna ökade med 2,2 procent från maj 2005 till maj i år. I kommunerna ökade lönerna med 2,1 procent och i landstingen bara med 1,7 procent.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bygglönerna ökade med 2,6 procent

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig