info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggkonjunkturen starkare än normalt

Nedgången i byggkonjunkturen under slutet av förra året har nu stabiliserats på en hög nivå. Under de närmaste månaderna räknar byggbolagen med en måttlig tillväxt. Det visar Konjunkturinstitutets månadsbarometer för mars.

Enligt Konjunkturinstitutet är närmare 90 procent av byggföretagen för tillfället nöjda eller mycket nöjda med orderstockens storlek. Aktiviteten i branschen har ökat något under den senaste månaden, men det är betydligt färre företag än tidigare som rapporterar om en uppgång. Sysselsättningen uppges ha fortsatt öka samtidigt som nästan två tredjedelar av bolagen uppger att de är brist på arbetskraft. För tredje månaden i rad redovisar företagen att anbudspriserna ligger kvar på en oförändrad nivå. Detta efter 2,5 år med stigande anbudspriser.
Under perioden fram till sommaren förväntar sig byggbolagen en stabil nivå när det gäller såväl orderingång som anbudspriser. När det gäller aktiviteten i byggandet och sysselsättningen så tror bolagen på en måttlig tillväxt framöver.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggkonjunkturen starkare än normalt

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig