info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggjättar överklagar asfaltdom

Peab, NCC och Vägverket överklagar den dom i Stockholms tingsrätt som innebar böter på en halv miljard kronor för inblandning i en asfaltkartell. Också konkurrensverket, som drev målet, överklagar nu.

I början av juli föll domen i Stockholms tingsrätt mot de byggföretag som var inblandade i ett omfattande prissamarbete vid anbudsgivning på asfaltjobb. De inblandade företagen dömdes att betala totalt 455 miljoner kronor i så kallade konkurrensskadeavgifter.
NCC, som anser att man bidragit till att härvan kunnat utredas, förklarade direkt efter domen att man ämnade överklaga sin avgift på 150 miljoner kronor. Nu har också Peab och Vägverket lämnat besked om att man överklagar.

Skanska, som dömdes till den största boten, på 170 miljoner kronor, har ännu inte beslutat om man ska gå vidare till Marknadsdomstolen. Beslutet från Skanska kommer under morgondagen, den 1 augusti.
NCC;s, Peabs och Vägverkets beslut att överklaga har medfört att också konkurrensverket, som drev målet i tingsrätten, har beslutat att överklaga till Marknadsdomstolen. Konkurrensverket hade krävt 1,2 miljarder kronor i avgifter, ett belopp som rätten alltså sänkte till knappt en halv miljard.
Parterna i målet har nu fram till den 15 oktober på sig att motivera sina överklaganden inför Marknadsdomstolen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggjättar överklagar asfaltdom

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig