info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggföretagen: Nu kan misstänkta bolag stängas av

De företag som är med i arbetsgivarorganisationen Byggföretagen och som ingår i en utredning om arbetslivskriminalitet kan nu komma att få sitt medlemskap inaktiverat redan innan dom fallit.

Foto: Mostphotos

Fram till i tisdags denna vecka kunde byggföretag som är medlemmar i Byggföretagen fortsätta nyttja organisationens renommé även om de var inblandade i domstolsprocesser som exempelvis rörde arbetslivskriminalitet. Nu ändras reglerna.

”Ett skäl till stadgeändringen är att domstolsprocesser kan ta flera år från väckt åtal till dess att ett slutligt avgörande meddelas. Under tiden kan verksamheten fortsätta som vanligt” skriver Byggföretagen i ett pressmeddelande.

Den dag en dom kommer sätts företagen inte sällan i konkurs eller övergår i nytt bolag och verksamheten rullar vidare som om ingenting har hänt, med ny flagg.

– De företag som inte delar Byggföretagens värderingar är ofta kreativa när det kommer till medlemskap i förbundet. Med de ändringar som beslutades den 11 oktober 2022 har vi flyttat fram positionerna när det kommer till att värna om kvalitetsmärket och samla de bygg- och anläggningsföretag som vill göra rätt, säger Emma Lindelöf, chefsjurist Byggföretagen, i pressmeddelandet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggföretagen: Nu kan misstänkta bolag stängas av

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig