info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bygge stoppas hos Nordiska Entreprenad

Nordiska Entreprenad i Stockholm AB riskerar att få betala 150 000 kronor om företaget inte utbildar sina ställningsbyggare, samt åtgärdar bristerna när det gäller fallskydd och ställningar.

Nordiska Entreprenad bygger just nu 35 studentbostäder i Stockholm. Företaget har hyrt in polska ställningsbyggare från ett svenskt bemanningsföretag.
När arbetsmiljöverket besökte bygget nyligen, upptäcktes en rad allvarliga fel och brister när det gäller ställningar och fallskydd.
– Ställningsbyggarna hade ingen utbildning. Det märktes på hur ställningarna var uppförda. De hade en rad olika brister. Det fanns också brister i fallskyddet, bland annat saknades fallskyddsräcken på vissa delar av taket, säger Anna Karin Nordlund, arbetsmiljöinspektör i Stockholm.

Arbetsmiljöverket utfärdade ett omedelbart förbud för Nordiska Entreprenad att utföra arbete på ställningar och senare kopplades ett vite på 150 000 till förbudet.
Om företaget inte åtgärdar bristerna kommer vitet att dömas ut via länsrätten.
Arbetsmiljöinspektionen följer upp bygget med jämna intervaller.
Ännu har bristerna inte åtgärdats.
– Företaget har sagt att man ska utbilda egen personal för att kunna bygga ställningar, mer information har vi inte fått, säger Anna Karin Nordlund.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bygge stoppas hos Nordiska Entreprenad

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig