info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggarbetare får ny världsorganisation

Den internationella bygg- och träarbetarefederationen IBTU har haft sin sista kongress. IBTU går nu samman med den kristna världsfederationen WFBW. Det beslutades på kongressen i Buenos Aires, Argentina.

Sammanslagningen sker för att bättre kunna möta globaliseringen och tillvarata bygg- och träarbetarnas intressen. Även i fortsättningen kommer federationen att ha sitt huvudkontor i Gene´ve, Schweiz. IBTU:s nuvarande generalsekreterare, Anita Normark, tidigare verksam i Byggnads, väntas bli omvald som generalsekreterare för den nya federationen.
Efter kongressöppningen i onsdags gick kongressdeltagarna tillsammans med byggnadsarbetare från Buenos Aires-området i en demonstration genom centrum av den argentinska huvudstaden.
Demonstrationståget, med cirka 800 deltagare, avslutads vid Plaza de Mayo framför presidentpalatset Casa Rosada. Där upplöstes demonstrationen som planerat, och representanter får IBTU överlämnade ett upprop till landets president.
Samtidigt genomförde anhöriga till människor som saknas sedan militärdiktaturen som rådde i landet mellan 1976 och 1983, sin återkommande tysta demonstration framför presidentpalatset. Varje vecka vid samma tidpunkt vandrar det runt torget. De flesta är kvinnor, mödrar, och de bär på skyltar med bilder på sina försvunna anhöriga. De kräver att ansvariga ska ställas inför rätta.

Kenneth Petterson
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggarbetare får ny världsorganisation

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig