info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Brott bakom dödsfall på julafton

Åklagare Christer Pettersson har delgivit en byggföretagare i Norrköping misstanke om brott efter en fallolycka på julafton då Roman Wrona förolyckades. Åklagaren misstänker att fallskydd saknades helt.

Roman Wrona, 47 år, förolyckades i en fallolycka på julafton vid ett stallbygge utanför Norrköping. Nu har åklagare Christer Pettersson delgivit arbetsgivaren misstanke om grovt vållande till annans död. Åklagaren misstänker att fallskydd saknades och att de polska takbyggarna saknade utbildning för och erfarenhet av byggjobb.

Företagaren hävdar att de tre takbyggarna, som lade plåttak på ett stallbygge, hade livlina men att Roman Wrona hade kopplat loss sig för att byta fästpunkt för linan. Nu finns misstankar om att fallskydd saknades helt, men åklagaren säger också att även om det fanns livlina så är inte det tillräckligt vid den här typen av jobb.

Olycksutredningen har också visat att de tre som arbetade på taket saknade kunskap om hur arbetet skulle utföras på ett säkert sätt. De hade inte heller fått information om hur de skulle göra om en olycka inträffade.
– Kollegorna larmade aldrig ambulans. De lastade in 47-åringen i en personbil och åkte hem till byggföretagaren, säger Christer Pettersson till Expressen.
Enligt åklagaren förnekar företagaren brott.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Brott bakom dödsfall på julafton

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig