info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bristande säkerhet orsakade fallolycka

Ingen fallskyddsutrustning användes vid olyckan i juni då en plåtslagare föll åtta meter från ett tak på Lv 6 i Halmstad. Mannen vårdas fortfarande på sjukhus – han skadades svårt och är fortfarande inte kontaktbar.

Vid olyckstillfället var det två män – anställda av BR Montageservice – som arbetade tillsammans med att bygga ett nytt plåttak över ett befintligt plåttak. De jobbade på det nya taket när en av plåtslagarna skulle gå och lägga lyftband runt en plåtbunt.
– Vi vet inte hur olyckan gått till. Polisarbetet med förhör pågår fortfarande. Vad vi vet är att de inte använde någon fallskyddsutrustning, säger Lars Rosengren, arbetsmiljöinspektör på arbetsmiljöverket i Göteborg.
Enligt uppgifter till tidningen låg skyddsutrustningen – säkerhetsselen – kvar i en bil på arbetsplatsen. Det fanns även en saxlift på bygget, men den stod en bit bort.
– Det är självklart att de skulle använt fallskydd vid det här jobbet. Men vi måste avvakta polisens arbete, innan vi kan fatta beslut om hur vi ska gå vidare, säger Lars Rosengren.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bristande säkerhet orsakade fallolycka

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig