info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Festool 980×240 V46

Bråk om chefens sambo – snickare ansåg sig sparkad

Snickarens kontakter med chefens sambo ledde till ett utbrott.

"Hit kommer du inte mer", sa chefen. Men gav han verkligen den anställde sparken?

OBS! Bilden är inte från händelsen. Foto: Colourbox, Montage: Johan Fyrk

Det hela skedde dagen efter nyår 2018. Chefen för ett byggföretag ringde upp en snickare på företaget, som också var en god vän till företagaren.

Enligt snickaren skrek hans chef i luren och var upprörd över kontakter som snickaren haft med hans sambo. Chefen sa i hård ton att ”det var färdigsnickrat” för hans del och att ”hit kommer du inte mer”.

Efter ett tag avslutade snickaren samtalet. Han trodde att han hade blivit uppsagd och kontaktade Arbetsförmedlingen. Snickaren stämde sedan företagaren för brott mot lagen om anställningsskydd och krävde ett sammanlagt skadestånd på 280 000 kronor.

Byggchefen säger att samtalet inte varit som snickaren beskriver, att det bara var av privat karaktär. Chefen berättar också att han försökt nå snickaren utan att lyckas.

Ångermanlands Tingsrätt anser att det inte går att bevisa att chefen avskedat snickaren vid telefonsamtalet. Man dömer endast företagaren att betala skadestånd på 10 000 kronor för brott mot semesterlagen. I övrigt avslår man snickarens krav.

arrow_forward Senaste nytt
Annons
Bluebeam 250×600 V46-48 PC