info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bostadshus rasade i Norge

Ett sex våningar högt hus rasade i natt i staden Ålesund på Norges västkust. 15 personer har förts till sjukhus med lindriga skador och fem personer saknas fortfarande.

Polisen fick larmet om husraset klockan 03:37. När räddningspersonal kom fram till platsen kunde de konstatera att stora delar av de sex våningar höga huset hade rasat samman. De två understa våningarna är totalförstörda och just nu är det svårt för räddningspersonalen att ta sig in i byggnaden för att leta efter de skadade. Kraftig rökutveckling uppstod på morgonen och svart rök strömmar ut från den raserade byggnaden, uppger SvD.se

Enligt ögonvittnen som blivit intervjuade av lokaltidningen Sunnmörsposten ska en kraftig explosion ha hörts strax innan raset inträffade. Därefter skakade det till i marken som vid en jordbävning då huset satte sig. Det finns inga bekräftade uppgifter om att någon skulle ha omkommit i olyckan, uppger polisen i Ålesund. Hittills är ingen allvarligt skadad. 15 personer ska ha förts till sjukhus med lindriga skador.
Det rör det sig om ett relativt nybyggt bostadshus, med minst 20 boende. Det är fortfarande oklart vad som orsakade olyckan. En del av fjället bakom huset har rasat, men det är oklart om det är det som har orsakat olyckan.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bostadshus rasade i Norge

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig