info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Blockadvarsel mot polskt företag avblåst

Det blir ingen blockad mot det polska företaget Zojax som bygger marklägenheter på Gotland. Idag tecknades ett avtal mellan Byggnads lokalavdelning och företaget.

Det var i förmiddags parterna träffades i Visby och diskuterade kollektivavtalet med hjälp av tolk.
– Det var en positiv och bra anda. Företaget önskar prestationslön. Nästa steg blir att vi träffas för att diskutera underlaget för prestationslönen, säger Lars Holmström, ombudsman på Byggettan.

Företagets representanter hade en del frågor och funderingar kring bland annat försäkringarna. Parterna kom överens om att företagets försäkringar i Polen kartläggs och jämförs med Byggnads försäkringar.
– Jag gissar att försäkringarna inte är identiska, så det blir väl en komplettering, säger Kurt Wrigfors, konsult åt Zojax, samt beställaren.
Byggnads behövde alltså inte verkställa blockaden, som skulle ha trätt i kraft på fredag denna vecka.

– Det här visar att det går att komma överens, även om man har olika utgångspunkter från början, säger Lars Holmström, Byggettan.
De 36 marklägenheterna i Västerhejde på Gotland började uppföras i höstas och ska vara klara i vår. Husen tillverkas i en fabrik i Polen och monteras ihop på plats av 10 polska byggnadsarbetare. Bostaden i Vetlanda AB är byggherre.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Blockadvarsel mot polskt företag avblåst

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig