info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Blockadhot åter aktuellt i Uppsala

Byggnads tidigare uppskjutna varsel om blockad mot ett företag i Uppsala är nu åter aktuellt. Om inget kollektivavtal skrivs kan konflikt bryta ut den tionde september.

Byggnads ordförande i Mälardalen, Jan Andersson, är sparsam med kommentarerna när Byggnadsarbetaren undrar vad som hänt sedan Byggnads förra veckan drog tillbaka sitt tidigare varsel om blockad mot ett företag som inte varit villigt att teckna kollektivavtal. Men han säger att ett varsel om blockad mot företaget nu åter är aktuellt. Det ska ha lämnats till arbetsgivaren under måndagen.
– Nu är datumet satt till den tionde september, säger Jan Andersson.
Det betyder att blockad kan utbryta den dagen om kollektivavtal inte har tecknats då. Jan Andersson betonar att han hoppas att ett avtal kan skrivas innan detta datum.

”Nu är datumet satt till den tionde september”

Det första varslet innebar att blockad kunde ha brutit ut den 27 augusti, men drogs tillbaka två dagar innan dess.
Den varslade företagaren hade tidigare ett kollektivavtal med Byggnads. Efter förhandlingar på flera områden sa han dock upp avtalet tidigare i år. I samband med detta flyttades de anställda över till ett dotterbolag som också saknar avtal, det är detta bolag som nu varslats om blockad.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Blockadhot åter aktuellt i Uppsala

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig