info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Blockad mot hotellbygge hävs

Peter Litchell, vd för byggföretaget Entré Hotels i Örebro, har nu betalat in löner till de elva arbetare som under ett halvår fått för lite i lön. Därmed blir det ingen blockad. Men Byggnads ifrågasätter fortfarande om han betalat in skatt för de anställda.

Det var i elfte timmen som Peter Litchell visade upp insättningskvitton från banken på att han nu har betalat ut löner till de elva byggnadsarbetare som renoverar Plaza hotell i centrala Örebro, ett stenkast från såväl Skatteverket som polishuset.

I fredags gick Byggnads ut och hotade Entré Hotels med blockad. Orsaken var att byggnadsarbetarna som skulle ha fått 132 eller 105 kronor i timmen enligt avtal, beroende på ålder, erfarenhet och utbildning från Polen, bara fått 70 kronor i handen. Det enda skriftliga dokument arbetarna sett är en tidsrapport som rivits sönder efter att lönen betalats ut.

Under måndagen kunde alltså Peter Litchell visa upp kvitton på att han betalat ut de cirka 400 000 kronor som saknats totalt för de elva arbetarna. Däremot har han ännu inte kunnat visa upp lönespecifikationer eller papper på att skatt betalats in. Arbetsgivare är skyldiga att lämna lönespciafikationer.

Utöver problem med löner, är Entré Hotels polisanmält av Arbetsmiljöverket eftersom man tidigare i år rev asbest utan tillstånd. Ärendet utreds nu av polis och åklagare.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Blockad mot hotellbygge hävs

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig