info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bleck och Plåt och Byggnads går samman

Så skedde det till slut. Bleck och Plåt blir en del av Byggnads.

LO blir ett medlemsförbund fattigare och Byggnads blir 5 000 medlemmar rikare när Bleck och Plåt slås ihop med Byggnads.
Det historiska beslutet fattades i går i Västerås av en i stort sett enig plåtslagarkongress. Det innebär att det 106 år gamla Svenska Bleck och Plåtslagareförbundet, blir en del av Byggnads från och med den 1 januari 2000.
Beslutet följde i stort sett det förslag som Bleck och Plåts och Byggnads förbundsledningar arbetat fram under det senaste året.
Mot beslutet och att gå samman med Byggnads reserverade sig Gilbert ”Räven” Olsson, färgstark företrädare för plåtslagarna i Göteborg.
– Det här är jävligt viktigt för mig. Jag är kanske nostalgiker, men jag har jobbar 46 år i yrket och jag tycker detta är grymt, sa Gilbert ”Räven” Olsson under den mycket lugna kongressdebatten före beslutet.
På ett par punkter blev det debatt. Det gällde bland annat en formulering i förslaget som formulerats att Bleck och Plåt ”går upp i Byggnads”. Denna ändrades till att Bleck och Plåt och Byggnads ”går samman”,
– Nu är det upp till er själva. Antingen hoppas att storbror Byggnads ska fixa det. Eller se till att fixa det själva, sa Thomas Fors kongressombud från Göteborg, en av dem som arbetet med detaljerna kring samgåendet.

Kenneth Petterson
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bleck och Plåt och Byggnads går samman

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig