info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bjurholm avslutar samarbetet med Robert Hellgren: ”Flera saker som styrt”

Det blir inget bostadsbyggande i Bjurholms kommun för Robert Hellgren och OLM Fastigheter. Efter att invånare slagit larm och medier granskat avslutar kommunen nu samarbetet.

Bjurholms kommun avslutar samarbetet med OLM Fastigheter och dess kontroversielle vd Robert Hellgren.
– Jag tror att jag avstår att kommentera beslutet vidare, men det är flera saker som har styrt. Så mycket kan jag säga, säger kommunstyrelsens ordförande Christina Lidström (M).
Beslutet kommer efter att kommuninvånare slagit larm och flera medier, däribland Byggnadsarbetaren, granskat Robert Hellgrens framfart i branschen.

LÄS MER: Konkurser, miljonskulder och rättstvister

Själv vill Robert Hellgren inte uttala sig om beslutet.
”Vi ger inga kommentarer till Byggnadsarbetaren, enbart svar via Twitter”, skriver han i ett sms.
Hellgren har tidigare stämt Google med krav på att sökjätten ska ta bort länkar till Byggnadsarbetarens artiklar om honom. Han har förlorat i både tings- och hovrätt.
På Twitter skriver Hellgren kortfattat: ”289 kommuner vill ha bostäder i Sverige.”

LÄS MER: Så lurade Robert Hellgren branschen

OLM Fastigheter bildades så sent som 2016 och bostadsbyggandet i Bjurholm skulle bli företagets första projekt. Men vd:n Robert Hellgren har varit aktiv inom byggbranschen sedan slutet av 1990-talet. Hans karriär har kantats av konkurser, rättsprocesser och upprörda leverantörer och anställda som inte fått ersättning.
Västerbottniska Bjurholm är Sveriges minsta kommun och lider av bostadsbrist. Förhoppningen var att OLM Fastigheter, som beviljats bygglov för nyproduktion av hyresrätter, skulle bli en del av lösningen.
Men det planerade datumet för byggstarten kom och gick utan någonting hände. På kommunen vittnade tjänstemän om att kommunikationen med företaget var dålig och nu står det alltså klart att projektet inte blir av.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bjurholm avslutar samarbetet med Robert Hellgren: ”Flera saker som styrt”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig