info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bergarbetare sägs upp i Stockholm

Elva bergarbetare sägs upp på Skanska i Stockholm, trots rådande högkonjunktur. Bergarbetaren Emil Nilsson blev uppsagd efter tre månaders bergjobb i Stockholm. – Vi var lovade jobb hur länge som helst. Det är en fin julklapp till oss, säger Emil Nilsson.

Söderhamnsbon Emil Nilsson lämnade sitt jobb i en gruva i Dalarna när han fick jobb som bergarbetare i ett kyl-och vattenlager på Skanska i Stockholm. Han blev lovad jobb för en lång tid framåt.
I förra veckan blev Emil Nilsson uppsagd efter tre månaders arbete i Stockholm. En av hans arbetskamrater hade bara arbetat mellan tre till fyra veckor före uppsägningen.
– Det är konstigt att de säger upp oss. Det finns ju jobb. Jag skulle bli förvånad om det bara blir en entreprenör på Norra länken, som är ett lika stort jobb som Södra länken, säger Emil Nilsson
Skanska hävdar att uppsägningarna sker på grund av arbetsbrist. Även om Bengt Ekström, mb-ledamot i Skanska, har skrivit under förhandlingarna med Skanska reagerar han på uppsägningarna.
– Det är väldigt konstigt, eftersom det är högkonjunktur och företagen skriker efter folk. Jag tycker att de borde höja kompetensnivån och investera i gubbarna i stället, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bergarbetare sägs upp i Stockholm

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig